Mark Slats

LEZINGEN

Avonturier

Mark Slats is een avonturier in hart en nieren. Een echte rasoptimist. Hij heeft door zijn vele belevenissen geleerd om optimaal te functioneren, ook buiten zijn comfortzone. En laat ‘buiten de comfortzone’ nu precies de plek zijn waar volgens Mark ook de meeste winst te behalen is, als mens en als professional. In deze sessie laat Mark je zien waar de groei te vinden is, buiten je eigen comfortzone.

“Learn to be comfortable outside your comfort zone”

Toen hij in 2002, op 23 jarige leeftijd, een rondreis aan het maken was in zijn geboorteland Australie, sprak hij iemand die om de wereld aan het zeilen was. Gefascineerd door dit verhaal, vervolgde hij zijn reis. Omdat het geld op begon te raken, besloot hij mee te doen aan de ‘Australian Tough Men’ competition. Hier werd hij eerste en won daarmee het prijzengeld. In zijn achterhoofd spookte nog steeds het verhaal van de wereldomzeiling. En omdat hij het maar niet uit zijn hoofd kreeg, is hij navraag gaan doen bij de zeilers aldaar. Met elk verhaal werd hij enthousiaster en zo kwam het, dat hij besloot, om terug te zeilen naar Nederland in plaats van met het vliegtuig te gaan. Na ruim een jaar liep hij de haven van Scheveningen binnen. En dat was het startpunt van zijn avontuurlijke leven. Hij had met het voltooien van deze reis geleerd, dat alles wat je wilt bereiken haalbaar is. Het ligt er alleen aan wat je er voor over hebt en hoe vaak je de kracht hebt weer op te staan als het mis gaat

“Mark en de oceaan, een ijzersterke combi.”

Een jaar na zijn aankomst in Scheveningen vertrok hij opnieuw, dit keer zeilde Mark non-stop rond de wereld tijdens de Oceans 2 Cross race. Ook daarna bleef de zee trekken. Zo nam hij in de daaropvolgende jaren (2017 en 2020) deel aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge (oceaan roeien). En met succes. Zowel in het solo als in het pairs segment leverde dit een wereldrecord op. Waarbij hij in het solosegment het oude record verpulverde met maar liefst 19 dagen!

Tijdens de Golden Globe Race in 2018 zeilde hij in zijn Rustler 36 ‘Ohpen Maverick’, in 214 dagen de wereld rond, zonder moderne communicatie en navigatieapparatuur en zonder hulp van buiten af. Aan de start van deze epische race verschenen 19 deelnemers waarvan er slechts 5 succesvol de finish wisten te bereiken! Het is Mark gelukt een fantastische 2e plek te veroveren. Vlak achter de Franse zeeheld, Jean Luc van den Heede.

Over deze reis is in 2019 zijn eerste boek verschenen genaamd, Held op Zee.

Stilzitten is niets voor Mark en dus heeft de 47-jarige Wassenaarder zijn zinnen op de The World’s Toughest Row en daarna de Vendee Globe gezet.

GA JE MEE?

Het avontuur begint hier.
Waar staat jouw merk voor?
Avontuur, innovatie of duurzaamheid

Volg het project op de voet

4 + 14 =