Mark Slats

IRON MAN CHALLENGE DAG 7, DE PIJN IS NIET MEER TE DOEN.

May 15, 2022 | Algemeen

Dag 7 van de 10 daagse ironman challenge. Mark loopt al een paar dagen met een VAS score van 9.5. Hierbij is 0 helemaal geen last en 10 is de pijn niet meer te houden. Hij heeft vooral tijdens de marathon enorm last van zijn achillespees, welke hij geblesseerd heeft tijdens een val met de fiets op dag 3. Toch weet hij zich steeds weer door de marathon heen te bikkelen. Zijn schema is aangepast van hardlopen naar wandelen op een stevig tempo. Zijn waardes worden goed in de gaten gehouden en hij wordt bij iedere wissel, behandeld door zijn fysiotherapeute, Tanne Karels. Ook wordt er geprobeerd de pijn te verlichten door een hakverhoging in de schoen aan te brengen. Echter mag dit vandaag niet meer baten. Na de eerste 15 km van de marathon, zit Mark op een VAS 10. Het is niet meer verantwoord de overige 27 km te lopen en met pijn in zijn hart, heeft hij samen met zijn team besloten, dit dan ook (in ieder geval vandaag) niet meer te doen.

Met vandaag heeft hij 6.5 ironman’s weten te voltooien. Een super prestatie op zich!! Hij heeft hiermee zijn challenge van vorig jaar, 3 x een ironman in 3 dagen, weten te verdubbelen!!

We kennen Mark allemaal als een enorme doorzetter, die zich prima weet te redden in oncomfortabele situaties. Aan de andere kant is het een (top)sportman, die weloverwogen keuzes maakt. Zwemmen en fietsen gaat nog heel goed. Daarom gaat hij zeker het zwemmen en fietsen afmaken. Wat betreft het lopen, zal er per dag gekeken worden hoe het gaat.

Wij als team en de supporters, zijn super trots op Mark met wat hij nu al heeft neergezet!  En met ons een heleboel mensen.

Mark is ondertussen gestart aan dag 8. Het zwemmen zit er op en Mark en zijn supportteam zijn begonnen aan de 180 km fietsrit. Toppers!! We kunnen het niet genoeg zeggen, want mede dankzij de grote support van alle medesporters en mensen die berichtjes achterlaten om hem een hart onder de riem te steken en aan te moedigen, is hij al zover gekomen!! Veel dank aan jullie allemaal!!

 

Ondanks dat het allemaal een beetje anders loopt dan vooraf gepland, willen we Mark dinsdag toch feestelijk binnenhalen. Ben jij er ook bij? Houd de site en de socials in de gaten voor meer info.