Mark Slats

VANAF NU WORDT HET SPELLETJE MENTAAL!

mei 13, 2022 | Persbericht

Mark Slats na 5 Ironmans op rij:

“Vanaf nu wordt het spelletje mentaal”

 

Wassenaar, 13 mei 2022 – Op donderdagavond 12 mei bereikte Marks Slats een mijlpaal in zijn monsterlijke opgave om 10 Ironmans in 10 dagen te voltooien. Donderdagavond kwam ‘The Gentle Giant’ voor de vijfde maal op rij aan bij zijn huis in Wassenaar na een tocht van 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen.

 

De afgelopen dagen kenmerkten zich door zeer goede momenten, waarop alles volgens plan verliep. Maar ook tegenslag diende zich aan: na een val met de fiets liep Mark een vervelende voetblessure op.

 

“De eerste dagen van mijn challenge zijn positief verlopen”, blikt Slats terug. “Ik heb veel support gehad van mensen die zich hebben opgegeven om een stuk met me op te trekken. Zo tof! Dat mensen uit hun routine stappen en zeggen: vandaag ga ik iets anders doen. Sommigen konden mij uit de wind houden, wat natuurlijk ontzettend welkom is. Anderen legden zichzelf een uitdaging op. Echt, die support maakt voor mij het verschil.”

 

Klinkende namen

Onder de deelnemers verschenen ook klinkende namen, zoals bijvoorbeeld Kevin Weijers, schrijver van het boek ‘21 dagen niet klagen’. En Anton Nooteboom alias The Barefoot Dutchman die blootvoets een tocht van 2600 kilometer aflegde door Australië. Ook Robin Imthorn kwam Slats een hart onder de riem steken; hij liep in 2021 vijf marathons in vijf dagen.

 

Tegenslag

Tegenslag hoort erbij, maar Slats staat daar liever niet te lang bij stil. “Na de eerste dag had ik behoorlijk last van mijn maag en darmen. Het eten onderweg luistert heel nauw. Ik dacht alleen maar: even wandelen, dan gaat het vanzelf wel weg.” Vervelender was de val die Slats maakte met zijn fiets op dag drie. Daaraan hield hij een schaafwond, een pijnlijke nek en een voetblessure over. “Ik heb hierdoor niet kunnen hardlopen, zoals ik gepland had. Maar op hoog tempo wandelen ging wel, dus ik kan door! Hopelijk verbetert mijn voet nog, zodat ik komende dagen weer kan hardlopen.”

 

Mentaal onverwoestbaar

Tanne Karels is als fysiotherpeute lid van Marks team en zegt over de afgelopen vijf dagen: “Ik check Mark iedere avond. Ik meet de lichamelijke waarden behandel pijn en blessures. Zijn voet herstelt al iets. Sowieso herstelt Mark steeds heel goed, zijn lichaam kan dit gewoon aan. Mentaal is hij echt onverwoestbaar.”

 

Vooruitblik

Slats ziet de komende vijf dagen met strijdlust tegemoet. “Het is zwaar, dat kan ik niet ontkennen. Pijnlijk en vervelend zijn op dit moment twee woorden die door mijn hoofd spoken. Vanaf nu wordt het spelletje dan ook echt mentaal. Mijn motto tijdens al mijn uitdagingen is: be stronger than your excuse. Dat gaat me deze keer ook wel over de finish krijgen!”